Kasza jaglana z indykiem, dynią i karczochem - PP odc.2 przebarwienia.

Kasza jaglana z indykiem, dynią i karczochem - PP odc.2 przebarwienia.

Fot. Ewa Kalinowska
Fot. Ewa Kalinowska/Kasza jaglana z indykiem, dynią i karczochem, Pięknie przyprawiona odc.2 Przebarwienia
podpis źródła zdjęcia

Letnie dni pełne słońca dodają nam sił, energii i urody, niestety, słoneczne promienie dla wielu pań są też powodem kłopotliwych przebarwień, które postarzają nas i szpecą. Nasza prowadząca skupi się zatem na diecie, która pomoże skórze radzić sobie z melaninowym szaleństwem, wzmocni ją i wyrówna koloryt.

Składniki:
  • karczoch w zalewie 150 gramów
  • 1 cebula
  • 100 gramów kaszy jaglanej
  • 250 gramów filetu z indyka
  • garść szpinaku
  • 300 gramów dyni Hokkaido
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 ml wody
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • świeże oregano i natka pietruszki


Wykonanie
  1. W garnku wstawiamy porcję kaszy jaglanej do gotowania.
  2. Kroimy cebulę i czosnek.
  3. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przygotowane warzywa.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy.
  5. Dynię kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Solimy i pieprzymy.
  6. W międzyczasie kroimy pierś z indyka w cienkie paski i ubijamy.
  7. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
  8. Smażymy razem z warzywami.
  9. Kroimy karczochy. Kaszę odcedzamy. Dokładamy do smażących się warzyw i mięsa.
  10. Na koniec dodajemy liście szpinaku i chwilkę smażymy. Mieszamy.
  11. Danie posypujemy świeżą natką pietruszki i oregano.
Fot. Ewa Kalinowska/Kasza jaglana z indykiem, dynią i karczochem, Pięknie przyprawiona odc.2 Przebarwienia
Fot. Ewa Kalinowska/Kasza jaglana z indykiem, dynią i karczochem, Pięknie przyprawiona odc.2 Przebarwienia

Więcej na ten temat