Letnie dni pełne słońca dodają nam sił, energii i urody, niestety, słoneczne promienie dla wielu pań są też powodem kłopotliwych przebarwień, które postarzają nas i szpecą. Nasza prowadząca skupi się zatem na diecie, która pomoże skórze radzić sobie z melaninowym szaleństwem, wzmocni ją i wyrówna koloryt.
Składniki:
Wykonanie
- karczoch w zalewie 150 gramów
- 1 cebula
- 100 gramów kaszy jaglanej
- 250 gramów filetu z indyka
- garść szpinaku
- 300 gramów dyni Hokkaido
- 1 ząbek czosnku
- 250 ml wody
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- świeże oregano i natka pietruszki
Wykonanie
- W garnku wstawiamy porcję kaszy jaglanej do gotowania.
- Kroimy cebulę i czosnek.
- Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy przygotowane warzywa.
- Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy.
- Dynię kroimy w kostkę i dorzucamy na patelnię. Solimy i pieprzymy.
- W międzyczasie kroimy pierś z indyka w cienkie paski i ubijamy.
- Mięso przyprawiamy solą i pieprzem.
- Smażymy razem z warzywami.
- Kroimy karczochy. Kaszę odcedzamy. Dokładamy do smażących się warzyw i mięsa.
- Na koniec dodajemy liście szpinaku i chwilkę smażymy. Mieszamy.
- Danie posypujemy świeżą natką pietruszki i oregano.
